מאמרים ומידע

כאן תוכלו למצוא מאמרים בנושאים הבאים: אושר, מודעות עצמית, העצמה אישית, שינוי, הצלחה, אמונות מגבילות, שיטות להתמודדות עם סטרס/לחץ, שיפור הזוגיות, טיפול זוגי, יעוץ זוגי, מטפלת זוגית, חיזוק הנפש, ביטחון עצמי, דימוי עצמי, הערכה עצמית, הורות, אימון קבוצתי ועוד


ניהול כעסים איך לנהל כעסים

נתחיל בכך שנבין שניהול ותיעול כעסים אינו עניין של מה בכך. זה דורש עבודה פנימית. זה דורש אומץ להודות בדברים, נכונות לעשות דברים חדשים, נכונות לצאת מאזור הנוחות, נכונות לוותר על הרבה מחשבות ונכונות לאמץ מחשבות חדשות, אשר לעתים מנוגדות למה שחשבת עד כה.

אם החלטת שאתה מוכן לקפוץ למים, קרא מאמר זה בעיון רב, ואפילו כמה פעמים.

הנה כמה טיפים לניהול כעסים:

1. תודה בכעס. לאנשים רבים חשוב מאוד להדגיש שהם לא כועסים כל הזמן, כאילו רוצים לפלס את הדרך לכך שמישהו יגיד להם: "אתה בסדר. אתה לא צריך לשנות כלום. זה נורמלי לכעוס".
אם אתה מחפש שיגידו לך זה נורמלי לכעוס, זה לא המאמר בשבילך. מכיוון שמאמר זה מיועד למי שרוצה לוותר על כעסיו - וזה לא משנה אם זה נורמלי או לא. זה כמו שבן אדם שמפחד להכנס למעלית יגיד לי שזה נורמלי לפחד. למעשה, הכל נורמלי. השאלה היא לא אם נורמלי או לא נורמלי, אלא האם אתה מוכן להפסיק את הסיפורים שאתה מספר לעצמך, ולשנות את מה שמפריע לך. לשנות את מה שכואב לך ולסביבה שלך.

אם כבר דיברנו על פחדים, אתן דוגמא על כך: בן אדם שיש לו פחד מלהתחיל עם בחורה. זה טבעי מאוד. זה נורמלי. האם בגלל שזה נורמלי, הוא לא ירצה לשנות את זה? הוא לא ירצה לטפל בפחד? האם עדיף להשאר ללא זוגיות?

ונעבור לשלב הבא:

2. לאחר שהודית בכעס, תסכים איתי שבחלק גדול מכעסיך מעורב חוש הצדק. חשוב לך מאוד שיידעו שאתה צודק, שיידעו שאתה מבין, שיידעו שאתה חכם, שיידעו איך להתנהג, שיידעו מה דעתך, שיידעו שאתה לא מסכים למה שנאמר. בקיצור: שיהיה צדק בעולם. כאילו לקחת אחריות על הצדק ועל השפיות.

ולאחר שהסכמת איתי, הצעד הבא הוא להבין שאתה לא היחידי בחשיבה הזו. למעשה, כל אחד חושב שהוא הצודק. שהוא הידען, שהוא המבין וכו', ולכן זה לא משנה בכלל אם זה מה שמניע אותך או לא. ובמקרה כזה, עדיף שתבחר במשהו אחר. לידיעתך, עד כמה שאתה בטוח בצדקתך, אחרים עוד יותר בטוחים בצדקתם, ובדעה הפוכה משלך. עד כמה שאתה בטוח שאחרים לא שפויים ולא נורמלים ולא חכמים, יש מלא אנשים שיחשבו את אותו הדבר בדיוק עליך.

נכון שאתה תגיד שאתה צודק והם טועים. זה בדיוק מה שהם אומרים מהצד שלהם: שהם צודקים ואתה טועה.
בקיצור, זה לא הכיוון. הכיוון הוא: להבין שזה לא חשוב מי הצודק ומי השפוי, אלא מי יותר תקשורתי. מי יותר עם חוסן נפשי. מי יותר בשליטה עצמית. כמו שאומרים: "אל תהיה צודק. היה חכם". זאת אומרת שבן אדם שמחפש להיות צודק אינו בוחר בחוכמה. על מנת שיהיה שינוי, הפעם אתה תבחר להיות חכם.

ובשביל זה תשאל: "מה אני רוצה במקום זה?"

        בוגרי סדנא שליטה בכעסים עם עדנה מימון במכללת אמביציות    
לאחר שהחלטת להיות חכם, קיים מכשול בלעבור לשלב הבא: אנשים רבים נתקעים בשלב הזה, מכיוון שהם לא יודעים במה לבחור במקום הכעסים. הם כל כך רגילים להביע את דעתם, להיות צודקים, להגן על הצדק, להגן על עקרונותיהם, שהם באמת מתקשים לחשוב על משהו אחר.

במקרה כזה, אני מציעה על הקשבה והבנה

שתי יכולות אלה הן כמו שריר, שאם לא משתמשים בו זמן רב, הוא מתנוון, ויוצא מכלל האפשרויות של האדם. וזה גורם לאדם להגיע למצב שבו הוא לא יודע איך לבצע את זה.

יחד עם זאת, כמו שעושים כושר לשרירים האחרים בגוף, כך גם מומלץ לעשות זאת בשרירי ההקשבה וההבנה. 
כמובן שזה לא יהיה קל בהתחלה. כמו בכל דבר חדש, בהתחלה זה יהיה קשה מאוד, וזה יהווה אתגר לא קטן. יחד עם זאת, מי שמתמיד, יוכל לקטוף את הפירות. הכלל החשוב הוא: להסכים ליפול הרבה. בהתחלה, הצורך לדבר יהיה מיידי. לאחר מספר פעמים זה יפחת.

כדי להקל על ההקשבה וההבנה, עליך לדעת למה בכלל שתקשיב ותבין.

המטרה של ההקשבה וההבנה היא שתדע לתקשר עם אנשים. אחרי הכל, אתה מדבר עם מישהו. אתה רוצה שיקשיב לך, אך כשמגיע תורך להקשיב, אתה קוטע את השני באמצע. איך היית מרגיש אם היו עושים לך את זה?

בנוסף ליכולת לתקשר עם אנשים, כדי שיקשיבו לך, אתה בוודאי רוצה לדבר בנימוס ובצורה תרבותית. 

לידיעתך: כאשר אתה מרים את קולך, או קוטע אנשים באמצע דיבורם, הם מאבדים את יכולת ההקשבה. יכול להיות שהם שותקים, אך הם לא באמת מקשיבים, ועל אחת כמה וכמה שלא משוכנעים מדבריך.

מסקנה: אם אתה צועק, או קוטע אחרים באמצע דיבור, או מקלל או מרים יד, אתה לא משכנע!

3. כדי לתרגל את ההקשבה, הנה תרגיל טוב, שעוזר מאוד: עשה תרגיל זה כאשר הנך לבד, במקום שקט. לא בזמן נהיגה!

תרגיל לניהול כעס, טכניקה לניהול כעסים:   
                                                                          
חשוב על סיטואציה שבה כעסת.
שים לב למיקום של הכעס בגוף. קבל את הכעס. לא לגרש אותו. תן לו להיות. בלי מלחמה.
היה מודע לתחושות, לדופק, לשרירים, לקול, לעיניים.
עצום את עיניך.
תן נשימה עמוקה ואיטית (ספור עד 4 בהכנסת האויר).
הוצא את כל האויר מהגוף.
חזור על תהליך הנשימה 5 פעמים.
חזור על המנטרה: "אני קשוב, אני מבין. אני רוצה להיות תקשורתי". חזור על תרגיל זה 3 פעמים ביום (בוקר,צהריים, ערב). זה לוקח מעט מאוד זמן בכל יום. אתה משקיע 5 דקות כל פעם, ותקבל תוצאות משמעותיות.
מגיע לך שתשקיע בעצמך. אתה שווה את זה, מסכים איתי?

עדנה מיימון

מאסטרית, טריינר, מנחה סדנאות לשליטה בכעסים, ניהול כעסים, ביטחון עצמי, טיפול בחרדות, טיפול בפחדים ובטראומות. מורה מוסמכת בינלאומית ללימודי NLP, עם נסיון עשיר והצלחות מוכחות.

                                                     מעוניין בסדנא או תהליך אישי?
                               השאר פרטיך בטופס למטה, או בטופס בצד שמאל למעלה
                         ותהיה חלק מהאנשים ששיפרו את איכות חייהם באופן משמעותי     
                                            לתאריכי הסדנאות הקרובות             

logo בניית אתרים